• Határtalanul Program

          • A Határtalanul Program a magyar kormány által elindított kezdeményezés, melynek célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása és elmélyítése.

            A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy mi is vendégül láthattunk egy Miskolc mellől, Sajólád községből érkező 30 tanulóból és 4 pedagógusból álló csapatot. Az együtt töltött pár óra alatt bemutattuk iskolánkat, eredményeinket, Varga László tiszteletes úr pedig a református templomban tartott egy érdekes előadást a templom történelmi és szakrális jelentőségéről.

            A találkozó lehetőséget nyújtott kötetlen beszélgetésre is, így mi is bepillantást kaphattunk a magyarországi iskolarendszer mindennapos működésébe.

            Külön köszönettel tartozunk az SZMPSZ országos elnökének, Fekete Irénnek, aki lehetővé tette számunkra a programba való bekapcsolódást.

          • Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny - ünnepélyes kiértékelés

          • Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny

            Ünnepélyes kiértékelés

            Selye János Gimnázium, Komárom

            Hétfőn, május 6-án rendezték meg a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny felvidéki körzetének kiértékelését. Az ünnepélyes díjátadóra minden kategória legjobb hat helyezettje kapott meghívást. Iskolánkból két tanuló vett részt a Selye János Gimnáziumban megtartott ünnepségen: a hetedikes Lengyel Áron és a nyolcadikos Varga Dominik. Mindketten a harmadik helyen végeztek, ami rendkívül szép eredmény. Felkészítőik Vajlik Attila, illetve Bajcsi Barnabás voltak. Gratulálunk a szép sikerhez!

          • Tompa Mihály országos elődöntő

          • Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny - országos elődöntő - KomáromMájus 7-én rendezték meg a kerületi fordulóját a legnépszerűbb szavalóversenynek, melyre nagy örömünkre két tanulónk is továbbjutott. Veréb Alissia és Nagy Vilmos 2. osztályos diákjaink remekül szerepeltek, hiszen ezüstsávos minősítésben részesültek. Felkészítő: Paxián PiroskaGratulálunk!!!!

          • Katedra Matematikaverseny döntő

          • XXIX. Katedra Matematikaverseny

            Döntő

            Szabó Gyula Alapiskola, Dunaszerdahely 2024.5.3.

            Népes csapattal (7 tanuló) indultunk reggel a Katedra Matematikaverseny országos döntőjére, ami a 4 levelező forduló, valamint az áprilisi elődöntők után került megrendezésre.

            Dunaszerdahelyre évfolyamonként az említett fordulókon legsikeresebben szerepelt tanulók kaptak meghívást. A felvidéki magyar tannyelvű iskolákból, Kassától Somorjáig 110 tanuló oldotta a verseny feladatsorait.

            A döntő kétfordulós volt. Először egy óra ált a rendelkezésükre 3 feladat megoldására és annak indoklására, majd a 2. fordulóban 5 feleletválasztós feladat mellett egy számkeresztrejtvényt kellett megoldaniuk. A két forduló után a gyerekek egy fizikai előadást tekinthettek meg. A nap eredményhirdetéssel zárult.

            Tanulóink rendkívül szép eredményeket értek el a rangos mezőnyben. A megszerzett pontszámok alapján a tanulók évfolyamonként 4 kategóriába lettek besorolva: I., II. és III. díjas versenyzők, valamint sikeres megoldók. Minden versenyzőnk díjazott lett, sőt három kategóriában is az első helyet szereztük meg, ami a katedrás szerepléseink eddigi legjobb eredménye.

            Lengyel Áron különdíjban részesült, mert pontveszteség nélkül oldotta meg a feladatsorokat.

            Eredményeink:

            5. osztály: Kováč Zsófia III. díj / 9. hely,

            6. osztály: Csápai Adrián I. díj / 1. hely,

                            Vass Diana II. díj / 5. hely,

                            Bagin Csaba III. díj / 13. hely,

            7. osztály: Lengyel Áron I. díj / 1. hely (különdíj),

            8. osztály: Varga Dominik I. díj / 1. hely,

            9. osztály: Szlávik Bence III. díj / 11. hely.

            A helyezések magukért beszélnek, ráadásul az I. díjas tanulók jövőre elődöntő nélkül a döntő résztvevői lehetnek. Természetesen a szép sikerhez kellett a gyerekek rengeteg szabadidőt felemésztő gyakorlása, valamint a mögöttük álló szülők biztatása, amit ezúton is köszönünk. Vajlik Attila és Bajcsi Barnabás

          • Mc Donalds-kupa

          • Április 30-án rendezték meg a Mc Donalds-kupa alapfordulóját Komáromban. 4 iskola került a csoportunkba: Munka Utcai Alapiskola, Jókai Mór AI, Rozmarín Utcai AI és mi. Nagyon szoros mecsseket játszottunk, sajnos a továbbjutás nem jött össze. Bízunk benne, hogy jövőre sikerül!Köszönjük a szilasi önkormányzat támogatását és Komjáti István segítségét! Felkészítő Bajcsi Roland! Csapattagok: Bajcsi Fanni, Bajcsi Dániel, Bagin Ákos, Nagy Krisztián, Kucsora Ádám, Jaszkó Bence, Kucsora Zsolt, Kacz Bence, Komjáti Balázs, Kollár Ákos

          • XX. Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny - Szeged

          • XX. Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny

            Szeged
            2024. április 27.

            A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaverseny döntőjét már 20. alkalommal
            rendezte meg a szegedi székhelyű Egyesület Ifjú Tehetségekért Jövőnk Érdekében Egyesület.
            Egy nagyon nívós nemzetközi versenyről van szó, amelynek a négyfordulós, levelező részébe
            kb. 600 tanuló kapcsolódott be. A döntőre 150 tanulót hívtak meg, közülük néhányat az
            anyaország határain túlról (Vajdaság, Erdély, Felvidék). A meghívottak között szerepelt
            Varga Dominik is a nyolcadikosok között.
            A döntőre már reggel hét órakor elindultunk, tízre megérkeztünk a verseny
            helyszínére, a Bonifert Domonkos Általános Iskolába. Fél tizenegykor kezdték a versenyzők a
            munkát, melynek során 90 perc állt a rendelkezésükre. A verseny után nem volt kiértékelés,
            az eredményeket később kapjuk meg.
            Ezúton szeretnénk a köszönetünket kifejezni Dominik szüleinek, hiszen biztosították
            az utazást a verseny helyszínére.

          • Úszótanfolyam 5.nap

          • Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Úszótanfolyam 5. nap - tájházzal, cukrászdával 😊 Mind a 19 tanuló remekül teljesített a zárónapon, ahol versenyeztek is. A lányok közül a 3 leggyorsabb Komjáti Diana, Benedek Abigél és Kovács Enikő volt. A fiúk közül Patócs Gergő, Tóth Bence és Török Ákos végzett az első 3 helyen. Köszönjük szépen Lakszakállas és Szilas önkormányzatának, Fügedi Tibornak és Szomolai Jánosnak az egész heti utaztatást, Varga Lászlónak a tárlatvezetést a nagymegyeri tájházban!

          • Matematika Olimpia kerületi forduló

          • Matematika Olimpia Z9

            Kerületi forduló

            Március 26-án Nyitrán került megrendezésre a Matematika Olimpia kerületi fordulója a kilencedikesek számára (Z9). Tulajdonképpen az alapiskolások számára kiírt verseny legmagasabb fordulójáról van szó. Iskolánkat Szlávik Bence és a nyolcadikos Varga Dominik képviselték, akik a járási fordulóból jutottak tovább mint eredményes megoldók.

            A kerületi fordulón összesen 38 tanuló vett részt az egész Nyitrai kerületből. Mindketten remekül helytálltak, hiszen Varga Dominik a 10. helyen végzett az egy évvel idősebb tanulók között, Szlávik Bence pedig a 12. helyen. A feladatok nehézségét jelzi, hogy mindössze 19 tanuló érte el az eredményességet. 

            Szívből gratulálunk!

            A tanulókat Vajlik Attila és Bajcsi Barnabás készítették fel a versenyre.

    • Kapcsolatok

      • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským - Alapiskola Sokolce
      • 035/7738220, 035/7738221, 0915707011
      • Hlavná 27 94617 Sokolce Slovakia
      • 37866923
      • 2021678604